Holsteiner lijn 173

Romanus, volle broer van Capitols grootmoeder Vase, onder Hans Gunther WinklerHolsteiner stam 173 is één van 's werelds beroemdste moederlijnen. Stammoeder Rappel is moeder van het bekende internationale springpaard Romanus (Ramzes x) die met Hans Günther-Winkler twee maal een zilveren medaille won op het EK.
Romanus is de volle broer van de merrie Vase (Ramzes x). Vase is op haar beurt weer de moeder van de internationale springpaarden Mirabell (Marlon xx), Grand Vikar (Colonel), Lagrain (Landgraf I) en Vaseline. Daarnaast is Vase de grootmoeder van de invloedrijke springpaardenvererver Capitol I (Capitano). De wereldbekende internationaal springende hengsten Carthago, Cassini I, Capriol en Cento stammen allen af van Capitol I. Uit familie 173 komen ook de bekende hengsten Latus I-II, Quite Easy I-II, Landcapitol en Cadillac.

Pracht-S [Corland x Landlord], hier onder Robert VosDe familie Van Straaten fokt met de (klein)dochters van Corland-dochter Pracht-S:
* Wat n Pracht (Indorado x Wat 'n Pracht-S v. Candidat)
* Acapitola (Carolus II x U-Capitola-S v. Emilion).

Pracht-S voert via de Staatspremiemerrie Europa IV (Landlord) terug op U-Capitola (Capitano); een volle zus van Capitol I. Europa is recentelijk prestatiemerrie verklaard door de internationale prestaties van haar kinderen: AK Cramer internationaal springen (Come On), Chin Chin internationaal springen (Chin Chin) en Pracht-S die op grand prix niveau liep in Amerika (Corland).

Een zoon van Pracht-S: Vermont (Carolus II) is goedgekeurd in 2005. Dochter U-Capitola-S was als achtste geplaatst tijdens het Nederlands Kampioenschap vrijspringen in Ermelo 2004. U-Capitola-S bracht in 2006 de in 2009 voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Buquitol-S. Deze hengst, nu genaamd Verhulst, van Michel Priemis is nu succesvol in jonge paarden rubrieken.

Klik hier voor het actuele stamschema van Holsteiner lijn 173 op Paardenfokken.nl/ Horsetelex.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: