Lotti-lijn

De Lotti-familie behoort tot de meest bekende Noord-Nederlandse sportstammen. Stammoeder Lottie is zelf een product van de succesvolle combinatie Sinaeda x Commandeur. De beroemde hengst Irco Polo (Marco Polo), waarmee de Zwitser Paul Weier vele successen behaalde in de internationale springsport, is een rechtstreekse zoon van Lottie. Ook als fokhengst behoort Irco Polo tot ťťn van de meest waardevolle hengsten binnen het KWPN. Ook Irco Polo's volle zus Patroeska presteerde in de springsport op nationaal niveau met Jan Dolfing.

Kentucky-S [Equador x Ronald] KPWN fokkerijDe familie Van Straaten fokt in Den Ham met de merrie Alabama (Ronald). Alabama voert via haar moeder Oklahoma (Farn x Marco Polo) in directe lijn terug op stammoeder Lottie. Met de prestatiemerrie Alabama en recent Kentucky-S en Oklahoma-S (Larome) heeft deze lijn maar liefst zes prestatiemerries op rij! Uniek in Nederland.

Oklahoma-S [Larome x Equador] elitesport KWPN merrieAlabama's zoon Montana-S (Landadel) presteert op internationaal niveau in de springsport in Amerika. De familie Van Straaten fokt zelf met merries Kentucky-S (Equador x Ronald), CaliforniŽ-S (Carthago Z x Oklahoma-S) en USA-S (Lux x Oklahoma-S). CaliforniŽ-S is in 2003 met goede cijfers geslaagd voor de EPTM-test. In 2004 heeft USA-S de merrietest met goed gevolg afgelegd.

South Dakota-S [v. Emilion], internationaal springen in GuatemalaUit deze stam komen eveneens bekende internationale springpaarden Maybe Forever (Feuerschein I) van Michael Endicott, Chief (Orthos) met Toon Holtus en Heechiem's Eottie (Ramiro Z) onder Jur Vrieling. Logan's Peak springt internationaal onder Darby Toben (USA). Het fokproduct van de familie van Straaten South Dakota-S (Emilion x Kentucky-S) wordt door Jose Serrano uit Guatemala uitgebracht in de internationale springsport.


Elastigirl [Heartbreaker x Kentucky-S]In Zwitserland is Utah-S/Elastigirl succesvol onder Vincent Deller. Deze dochter van Heartbreaker x Kentucky-S v. Equador is internationaal actief op 1.40m. In Ierland op Lissavastud staat Vancouver ter dekking. Dit is een zoon van Heartbreaker x Oklahoma-S [elite sportmerrie van Larome], die tevens in de jonge paarden rubrieken goed presteert.

De merrie Californie-S bereikte met Isabelle van Straaten het sportpredikaat. De merrie Arizona-S (Lucky Boy) brengt zij binnenkort uit in het Z-springen.

Klik hier voor het actuele stamschema van de Lotti-lijn op PaardenFokken.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: