Sina-lijn

De Sina-stam behoort tot één van de meest toonaangevende sportpaardenfamilies uit de Nederlandse fokkerij. Stammoeder Ersina (Commandeur) was zeer succesvol in combinatie met de hengsten Sinaeda en Farn. Uit deze combinatie bracht Ersina ondermeer de dochters Ledante (Farn), Beatrix (Sinaeda) en Sina (Sinaeda).

Romina-S (Libero x Cantus)Ledante is de moeder van het bekende internationale springpaard Pierrot (Marco Polo) waarmee Emile Hendrix zeer succesvol was. Uit de nafok van Sina kennen we de internationale springpaarden Den Ham (Nimmerdor) met Debbie Schaffner en Argelith's Piccolino (Notaris) van Rene Tebbel. Ook de goedgekeurde hengsten Cavalier (ex San Patrignano Mister) (Maykel) en Laroche (Concorde) gaan in directe lijn terug op Sina.

Selina-S (Corland x Cantus) met Michel PriemusDe familie Van Straaten fokt op "De Hazelhorst" met de elitemerrie Melina-S (Cantus). Uit Melina-S heeft Van Straaten inmiddels twee dochters, Romina-S (Libero H) en Selina-S (Corland). Melina-S gaat via haar moeder Utilile (Renville) terug op de bekende merrie Oleandra (Farn x Beatrix) waarmee Peter Postelmans internationaal succesvol was. Melina-S is genetisch een zeer waardevolle merrie voor de fokkerij, gezien het feit dat ze drie maal het bloed voert van de invloedrijke Holsteiner merrie Dorette. Dorette is de moeder van de hengsten Farn en Roman.

Uit Melina-S heeft Van Straaten inmiddels vier nakomelingen; Romina-S (Libero H x Cantus, ZZ-springen met Robert Vos), Selina-S (Corland x Cantus), Versina-S (Quite Easy x Cantus) en A la Sina-S (Quite Easy x Cantus). Selina-S kreeg in 2002 het predikaat elite en behaalde tijdens de EPTM-test vijf maal een 8 voor springen. In 2004 is deze Corland dochter succesvol uitgebracht in het M springen door Michel Priemis. Duncan Inglis brengt Selina-S momenteel uit in Engeland op nationaal niveau. Welina-S is een dochter van Selina-S en Quite Easy. Deze merrie legde in 2006 een uitstekende EPTM merrietest af.

Klik hier voor het actuele stamschema van de Sina-lijn op Paardenfokken.nl/ Horsetelex.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: