Relanse-lijn

Isabelle-S (Voltaire)De familie Van Straaten fokt met de succesvolle Relanse-stam sinds de aankoop van Sultan-dochter Eldina. Net als het internationale springpaard Rendijk (Renville) van Markus Fuchs en de nationaal 1.40m-springende Funny Face (Landetto) met mej. De Koning is Eldina gefokt uit de merrie Wildina (Nimmerdor x Relanse - Mannerheim). Wildina's volle zus Zeldina staat te boek als moeder van het internationale springpaard Dublin (Ulft) met Ulrich Kirchhoff. Ook de nationale springpaarden Invita en Juventa gaan in directe lijn terug op stammoeder Relanse.

Astro Rey [Larno x Isabelle] KWPN fokkerijDe familie Van Straaten fokte met Eldina achtereenvolgens de merries Isabelle (Voltaire) en Jeldina (Flemmingh). Isabelle bracht de Larno-zoon Astro Rey en Silvio II-dochter Nikita-S alvorens ze een indrukwekkende carriŤre tegemoet ging in de internationale springsport. Met Indra Rosendi schreef Isabelle onder andere twee maal de Grand Prix van Jakarta op haar naam. De eerder genoemde Astro Rey (Larno x Isabelle) won in 2001 het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden bij de 7-jarigen in Monterrey met John Perez. De Larno zoon was tevens winnaar van de small Grand Prix of Monterrey onder dezelfde ruiter. Eldina's tweede dochter Jeldina was Fries kampioen op de centrale keuring in Drachten waarna ze werd afgevaardigd naar de UTV. De Flemmingh dochter is in de dressuursport uitgebracht in de klasse ZZ-licht door Monique Peuts. Jeldina is via VDL Stud verkocht naar Canada aan Miss Michelle Bartlett voor de dressuursport.

Frieda van Straaten met Relanse-S (Flemmingh)De familie Van Straaten fokt uit deze stam verder met de merries Nikita-S (Silvio II x Voltaire), Relanse-S (Flemmingh x Eldina) en Vacance-S (Osmium x Relanse-S). Frieda van Straaten heeft Relanse-S met succes uitgebracht in de Z-dressuur.

Als nakomelingen van Nikita staan onder andere te boek: Zeldina-S (Chin Chin), Sole Mio-S (Zeus) die nationaal 1.35m springt in Zweden en Thormahlen-S (Quite Easy) die in BraziliŽ 1.30m loopt.

Vacanse-S eindigde in 2005 hoog op de centrale keuring van Overijssel en verdiende het predikaat elite. In 2006 heeft de Osmium-dochter een veulen gekregen van Rooney (Rubin Royal x Weltmeyer): Balance-S.

Klik hier voor het actuele stamschema van de Relanse/lijn op Paardenfokken.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: