Tivonne-lijn

De familie Van Straaten fokt sinds begin jaren '90 met de beroemde prestatiemerrie Tivonne. Deze Farn-dochter is de moeder van het wereldberoemde internationale springpaard It's Otto (Sultan). Met hem nam Geoff Billington maar liefst twee maal deel aan de Olympische Spelen. In Atlanta en in Sydney.

Kingston uit Tivonne, succesvol in FinlandIn deze sportstam zitten zowel spring- als dressuurkwaliteiten. De volle broer van It's Otto, Ferdinand, was namelijk succesvol op Intermediaire-niveau in de dressuur. In combinatie met de Holsteiner springpaardenleverancier Burggraaf fokte Van Straaten in 1992 uit Tivonne het internationale springpaard Kingston. Hij schreef ondermeer de Derby van Finland op zijn naam en was actief in het wereldbekercircuit. Hij wordt in Finland ingezet als dekhengst.
Sir Otto-S [Burggraaf], goedgekeude halfbroer van It's Otto
Uit een andere tak van deze moederlijn, die zijn oorsprong vindt in Hannover, komt het 1.40m-springpaard Barolo (Farn) en het Grand Prix dressuurpaard Escapade (Ronald) van Karin Nijvelt. De internationale dressuurhengst Weyden waarmee Sven Rothenberger op de Olympische Spelen een individuele bronzen medaille veroverde, komt eveneens uit deze familie. Een Burggraaf-zoon van Tivonne, Sir Otto-S, is goedgekeurd voor de dekdienst in ItaliŽ. Hij eindigde bij de beste vijf tijdens het verrichtingsonderzoek in ItaliŽ. In 2005 vertegenwoordigde Sir Otto Italie tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden. De hengst is inmiddels succesvol in internationale springrubrieken met Giovanni Consorti.

De familie van Straaten fokt met Nonne-S (Indorado) een dochter van Tivonne en met Vignon-S (Quite Easy x Nonne-S). In 2006 heeft Nonne-S het merrieveulen Bonnera-S van Vermont gekregen. Vignon-S kreeg drie veulens van Lord Z waarvan de laatste een merrie: Dyonne-S.

Nonne kreeg in 2000 een zoon Triomph-S (Corland) die met Marcel de Boer successen behaalde in het ZZ. Deze hengst is ondertussen verkocht naar de USA. Een ander succes uit de Tivonne-lijn is VDL Orlando (Corland x Ivonne-S v. Ladalco)

Klik hier voor het actuele stamschema van de Tivonne-lijn op Paardenfokken.nl/ Horsetelex.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: