Holsteiner lijn 7126

Parodie-S, (Cassini x caretino), winnaar IAN 7-jarigen 2004 met Angelique HoornStam 7126 is in Holstein een zeer hooggewaardeerde familie. In totaal produceerde de stam meer dan 15 goedgekeurde hengsten. Hieronder bevinden zich de wereldberoemde hengsten Fra Diavolo, Freeman, Burggraaf en Acord I-II. Ook heeft de stam tal van nationale en internationale springpaarden geleverd. Waaronder Billy (Zeus) van Elad Yaniv, Lord Arico (Ahorn Z) met Guiseppe Rolli en Gräfin (Calypso I) onder Eric van de Vleuten.

Urbine-S [Chellano x Parodie-S van Cassini], hier met Isabelle van StraatenOp de Hazelhorst wordt deze stam vertegenwoordigt door de elitemerries Urbine-S (Chellano Z x Parodie-S van Cassini I) en Rockella-S (Little Rock). Urbine-S voert via grootmoeder Chahut (Caretino) terug op de Latino-dochter Sonatina. Het internationale springpaard Cosima B (Corrado I), waarmee Markus Fuchs in 2001 de Grote Prijs van Rome op zijn naam schreef, is net als Chahut een product van Sonatina. Urbine-S heeft de predikaten sport en elite en legde in 2004 een goede merrietest af. De moeder van Urbine-S is Parodie-S. Deze dochter van Cassini I was in 2004 met Angelique Hoorn winnaar van de IAN trofee voor 7 jarigen. Urbines nakomeling Everglades VDL is goedgekeurd in Zweden (Ephebe for ever x Urbine-S).

Rockella-S [Little Rock] met Annet WillemsRockella-S voert aan moederszijde het bloed van de hengsten Carolus I, Caletto I, Calypso II en Marlon xx. Deze Little Rock dochter behaalde in 2001 een 9e plaats op het Nederlands Kampioenschap vrijspringen. Op dit moment wordt de merrie uitgebracht in de springsport op internationaal niveau door Annet Willems.

Klik hier voor het actuele stamschema van Holsteiner lijn 7126 op Paardenfokken.nl/ Horsetelex.nl.

 

› Klik hier voor het stamschema


Deel deze pagina: